• Translate to English
  • Translate to Danish
  • Translate to Norwegian
  • Translate to Swedish
Holmegaard

Ardagh Glass Holmegaard


Vår fabrik i Holmegaard, Danmark grundades den 5 november 1825.

Greve Christian Conrad Sophus Danneskiold-Samsøe ansökte om tillstånd för att anlägga ett glasbruk. På hans gods fanns Holmegaards torvmosse och genom att använda torv som bränsle föddes idén att starta glasbruk. Dock påbörjades inte produktionen förrän två år efter hans död, under ledning av hans änka, grevinnan Henriette Danneskiold -Samsøe.

1853 publicerade Holmegaards glasbruk en katalog med många nya glasformer som madeiraglas, facklor, hyacintglas, potpurriburkar och klockglas.

Ardagh Glass Holmegaard är en del av Ardagh Group – en av världens ledande producenter av förpackningsglas, som producerar prisbelönta och hållbara glasflaskor och burkar till några av värdelns mest inflytelserika varumärken. Ardagh är den enda producenten av förpackningsglas i Norden.

Vår målsättning är att på det mest hållbara vis producera förpackningsglas för Danmark, övriga Norden samt till alla länder som våra mat och dryckeskunder exporterar sina varor.

Så tillverkar vi glasflaskor och glasburkar


Ardagh Glass Packaging producerar några av världens mest ikoniska och hållbara glasflaskor och glasburkar. Vår korta video ger dig en exklusiv titt bakom kulisserna på några av våra glasproduktionsanläggningar. Den visar dig hur vår toppmoderna teknik skapar vackra glasbehållare, som är redo för påfyllning av våra kunder. Vi guidar dig hela vägen från råmaterial till slutlig produkt på drygt en minut.

Förpackningsglas i Sverige

Förpackningsglas i Sverige


Ardagh Group är den ledande leverantören av glasflaskor och glasburkar i Norden. Kvaliten av våra produkter och service är oöverträffad. Genom vår löpande förbättringsprocess, strikta KPI-krav och avancerad utrustning för inspektion och produktion har vi en målsättning om att uppnå felfri kvalitet på alla våra fabriker.

Vi producerar Förpackningsglas i alla former och storlekar för världens ledande varumärken. Vi har ett stort urval av färger och kan designa kreativa och innovativa förpackningar som lyfter fram alla märkesvaror. Glas ger ett optimalt skydd av sitt innehåll, är iögonfallande och framstår starkt på varuhyllan så att varumärkets personlighet uttrycks på rätt sätt.

Glasflaskor till öl, Sverige

Glasflaskor till öl


Glasflaskor behåller innehållets färskhet, smak och kvalitet, så glas är det optimala materialet för förpackning av öl. Ardagh levererar glasförpackningar i många former och mönster till några av världens största bryggerier från koncernens fabriker i Norden. Vi erbjuder flera olika dekorationsalternativ för vår tillverkning av glasflaskor inklusive pressure-sensitive labelling, embossing, coating, steam sleeving and screen printing. Läs mer om dessa processer här.

Glasbrukar, Sverige

Glasbrukar


Livsmedelsförpackningar i glas är inerta och icke-porösa, vilket skyddar kvaliteten och smaken på maten inuti. Hållbarheten hos livsmedelsförpackningar i glas går inte att matcha; den är återanvändbar och oändligt återvinningsbar. Från kaffe till matlagningssåser, vi är stolta över att förse många europeiska livsmedelsvarumärken med våra högkvalitativa glasflaskor och burkar.

Från barnmat och grönsaker till kaffe och såser, våra glasflaskor och burkar finns tillgängliga i alla storlekar och former. Glas erbjuder den högsta skyddsnivån av dina produkter – inget kommer in eller ut, så maten håller sig fräsch utan behov av nedkylning. I vår produktkatalog kan man se ett stort urval av glasförpackningar för mat och dryckesvaror.

Glasflaskor till Cider, Sverige

Glasflaskor till Cider


Som Europas ledande tillverkare utav glasflaskor, levererar Ardagh ciderflaskor i en mängd olika storlekar och former. De isolerande egenskaperna i våra glasflaskor håller cidern sval och fräsch. Flaskorna finns tillgänliga i övervägande brunt och grönt, då färgerna blockerar en betydande mängd UV-ljus och bibehåller ciderns smak.

Det är svårt att förställa sig en gyllene, gnistrande cider i något annat material än glas. Eftersom inget material bevarar färskhet, smak och kvalitet som en glasflaska gör. Vi producerar ciderflaskor i glas till några av världens ledande cidermärken, där exceptionell kvalitet är A och O. Våra nordiska glastillverkningsanläggningar kan hantera designprojekt inom alla produktsektorer i en mängd olika formprofiler, för att ge varumärken en unik utmärkelse och estetisk tilltal till sina glasciderflaskor.

Glasflaskor till vin, Sverige

Glasflaskor till vin


För vinälskarna är glasflaskor det enda som duger. Vin tappat på flaskor bevarar sin goda smak, och faktiskt så är det många tappade viner som blir bättre med åren. Glasflaskor ger möjligheten för ett varumärke att urskilja sig på hyllan med färger, former och dekoration. Vi kan skapa iögonfallande designs på alla våra vinflaskor med imponerande grafik och modern gravyr.

Glasflaskor till alkoholfria dryckesvaror, Sverige

Glasflaskor till alkoholfria dryckesvaror


Våra glasförpackningar för alkoholfria drycker finns i olika former, storlekar och färger, med en kompetent design för att förstärka varumärkets image och sticka ut på hyllan. Från källvatten till juicer och läsk, se vårt utbud av glasflaskor här.

Detta område täcker allt från vanligt källvatten till läsk. Vi skapar glasförpackningar som ser bra ut på hyllan, förbättrar produktens image och ger en god genomslagskraft på denna enorma och konkurrenskraftiga marknad. Vi anser att vårt ansvar gentemot våra kunder måste sträcka sig genom hela försörjningskedjan. Vi investerar mycket i ett pågående förbättringsprogram och tillgodoser många olika kunders behov. Detta inkluderar glasflaskor som är för olika dryckesändamål.

Spritflaskor Sverige

Spritflaskor


Glas är det föredragna förpackningsmaterialet när det kommer till spritproducenter och konsumenter i Sverige och över hela världen. Våra glasflaskor fylls med världsberömda whisky-, vodka-, gin-, cocktail- och likörmärken. Vi har skapat prisvinnande glasförpackningar till internationella spritmärken, som i många år gett oss förtroende att framställa deras glasförpackningar.

Scroll to Top