Ardagh Group
Menu
Ardagh Glass Limmared

Ardagh Glass Limmared

Limmareds glasbruk som är beläget i Tranemo kommun grundades 1740 av överstelöjtnant Gustaf Ruthensparre.

Från början var produktionen inriktad på enklare föremål som flaskor, dricksglas och apoteksglas, men 1744 anställdes en gravör och som ett resultat av det utökades sortimentet till vackra serviser och ljuskronor.

I början av 1930-talet riktades fokus mer mot förpackningar såsom flaskor och medicinglas och traditionell munblåsning fasades ut.

Ardagh Glass Limmared AB är en del av Ardagh Group – en av världens ledande producenter av förpackningsglas, som producerar prisbelönta och hållbara glasflaskor och burkar till några av värdelns mest inflytelserika varumärken. Ardagh är den enda producenten av förpackningsglas i Norden.

Vår målsättning är att på det mest hållbara vis producera förpackningsglas för Sverige, övriga Norden samt till alla länder som våra mat och dryckeskunder exporterar sina varor.

Förpackningsglas i Sverige

Förpackningsglas i Sverige

Ardagh Group är den ledande leverantören av glasflaskor och glasburkar i Norden. Kvaliten av våra produkter och service är oöverträffad. Genom vår löpande förbättringsprocess, strikta KPI-krav och avancerad utrustning för inspektion och produktion har vi en målsättning om att uppnå felfri kvalitet på alla våra fabriker. Vi producerar Förpackningsglas i alla former och storlekar för världens ledande varumärken. Vi har ett stort urval av färger och kan designa kreativa och innovativa förpackningar som lyfter fram alla märkesvaror. Glas ger ett optimalt skydd av sitt innehåll, är iögonfallande och framstår starkt på varuhyllan så att varumärkets personlighet uttrycks på rätt sätt.

Glasflaskor till öl

Glasflaskor till öl

Glasflaskor bevarar färskheten, smaken och kvaliten på innehållet. Därför är glas det perekta materialet för förpackning av glasflaskor. Ardagh tillhandahåller glasförpackningar i olika former och mönster till några av världens ledande bryggare, från sina nordiska produktionsanläggningar. Vi erbjuder flera olika dekorationsalternativ för vår tillverkning av glasflaskor inklusive pressure-sensitive labelling, embossing, coating, steam sleeving and screen printing. Läs mer om dessa processer här.

Glasbrukar

Glasbrukar

Från barnmat och grönsaker till kaffe och såser, våra glasflaskor och burkar finns tillgängliga i alla storlekar och former. Glas erbjuder den högsta skyddsnivån av dina produkter - inget kommer in eller ut, så maten håller sig fräsch utan behov av nedkylning. I vår produktkatalog kan man se ett stort urval av glasförpackningar för mat och dryckesvaror.

Glasflaskor till Cider

Glasflaskor till Cider

Det är svårt att förställa sig en gyllene, gnistrande cider i något annat material än glas. Eftersom inget material bevarar färskhet, smak och kvalitet som en glasflaska gör. Vi producerar ciderflaskor i glas till några av världens ledande cidermärken, där exceptionell kvalitet är A och O. Våra nordiska glastillverkningsanläggningar kan hantera designprojekt inom alla produktsektorer i en mängd olika formprofiler, för att ge varumärken en unik utmärkelse och estetisk tilltal till sina glasciderflaskor.

Glasflaskor till vin

Glasflaskor till vin

För vinälskarna är glasflaskor det enda som duger. Vin tappat på flaskor bevarar sin goda smak, och faktiskt så är det många tappade viner som blir bättre med åren. Glasflaskor ger möjligheten för ett varumärke att urskilja sig på hyllan med färger, former och dekoration. Vi kan skapa iögonfallande designs på alla våra vinflaskor med imponerande grafik och modern gravyr.

Glasflaskor till alkoholfria dryckesvaror

Glasflaskor för Alkoholfria drycker

Denna marknad omfattar allt från rent källvatten till läsk. Vi skapar glasförpackningar som ger produkten attraktionskraft på varuhyllan, förbättrar produktbilden och ger ett varumärke verkligt genomslag på denna konkurrensutsatta marknad. Vi anser att vårt ansvar gentemot våra kunder måste sträcka sig genom hela försörjningskedjan. Vi investerar mycket i ett pågående förbättringsprogram och tillgodoser många olika kunders behov. Detta inkluderar glasflaskor som är för olika dryckesändamål.

Spritflaskor

Spritflaskor

Glas är det föredragna förpackningsmaterialet när det kommer till spritproducenter och konsumenter i Sverige och över hela världen. Våra glasflaskor fylls med världsberömda whisky-, vodka-, gin-, cocktail- och likörmärken. Vi har skapat prisvinnande glasförpackningar till internationella spritmärken, som i många år gett oss förtroende att framställa deras glasförpackningar.

Commercial Query Form

96-88620