Ardagh Group
Menu
Ardagh Glass Holmegaard

Ardagh Glass Holmegaard

Vår fabrik i Holmegaard, Danmark grundades den 5 november 1825.

Greve Christian Conrad Sophus Danneskiold-Samsøe ansökte om tillstånd för att anlägga ett glasbruk. På hans gods fanns Holmegaards torvmosse och genom att använda torv som bränsle föddes idén att starta glasbruk. Dock påbörjades inte produktionen förrän två år efter hans död, under ledning av hans änka, grevinnan Henriette Danneskiold -Samsøe.

1853 publicerade Holmegaards glasbruk en katalog med många nya glasformer som madeiraglas, facklor, hyacintglas, potpurriburkar och klockglas.

Ardagh Glass Holmegaard är en del av Ardagh Group – en av världens ledande producenter av förpackningsglas, som producerar prisbelönta och hållbara glasflaskor och burkar till några av värdelns mest inflytelserika varumärken. Ardagh är den enda producenten av förpackningsglas i Norden.

Vår målsättning är att på det mest hållbara vis producera förpackningsglas för Danmark, övriga Norden samt till alla länder som våra mat och dryckeskunder exporterar sina varor.

Förpackningsglas i Sverige

Förpackningsglas i Sverige

Ardagh Group är den ledande leverantören av glasflaskor och glasburkar i Norden. Kvaliten av våra produkter och service är oöverträffad. Genom vår löpande förbättringsprocess, strikta KPI-krav och avancerad utrustning för inspektion och produktion har vi en målsättning om att uppnå felfri kvalitet på alla våra fabriker. Vi producerar Förpackningsglas i alla former och storlekar för världens ledande varumärken. Vi har ett stort urval av färger och kan designa kreativa och innovativa förpackningar som lyfter fram alla märkesvaror. Glas ger ett optimalt skydd av sitt innehåll, är iögonfallande och framstår starkt på varuhyllan så att varumärkets personlighet uttrycks på rätt sätt.

Glasflaskor till öl

Glasflaskor till öl

Glasflaskor behåller innehållets färskhet, smak och kvalitet, så glas är det optimala materialet för förpackning av öl. Ardagh levererar glasförpackningar i många former och mönster till några av världens största bryggerier från koncernens fabriker i Norden.

Glasbrukar

Glasbrukar

Från barnmat och grönsaker till kaffe och såser, våra glasflaskor och burkar finns tillgängliga i alla storlekar och former. Glas erbjuder den högsta skyddsnivån av dina produkter - inget kommer in eller ut, så maten håller sig fräsch utan behov av nedkylning. I vår produktkatalog kan man se ett stort urval av glasförpackningar för mat och dryckesvaror.

Glasflaskor till Cider

Glasflaskor till Cider

Det är svårt att förställa sig en gyllene, gnistrande cider i något annat material än glas. Eftersom inget material bevarar färskhet, smak och kvalitet som en glasflaska gör. Vi producerar ciderflaskor i glas till några av världens ledande cidermärken, där exceptionell kvalitet är A och O.

Glasflaskor till vin

Glasflaskor till vin

För vinälskarna är glasflaskor det enda som duger. Vin tappat på flaskor bevarar sin goda smak, och faktiskt så är det många tappade viner som blir bättre med åren. Glasflaskor ger möjligheten för ett varumärke att urskilja sig på hyllan med färger, former och dekoration. Vi kan skapa iögonfallande designs på alla våra vinflaskor med imponerande grafik och modern gravyr.

Glasflaskor till alkoholfria dryckesvaror

Glasflaskor till alkoholfria dryckesvaror

Detta område täcker allt från vanligt källvatten till läsk. Vi skapar glasförpackningar som ser bra ut på hyllan, förbättrar produktens image och ger en god genomslagskraft på denna enorma och konkurrenskraftiga marknad.

Spritflaskor

Spritflaskor

Glas är det föredragna förpackningsmaterialet när det kommer till spritproducenter och konsumenter i Sverige och över hela världen. Våra glasflaskor fylls med världsberömda whisky-, vodka-, gin-, cocktail- och likörmärken. Vi har skapat prisvinnande glasförpackningar till internationella spritmärken, som i många år gett oss förtroende att framställa deras glasförpackningar.

Commercial Query Form

12-13855

Our website uses cookies to analyse traffic to this site. By continuing to use our site without changing your browser settings to block or remove cookies, you are agreeing to the terms of our Privacy Statement.